V terme s celo družino

Ob koncu tedna si radi vzamemo vsaj kakšen dan ali dva oddiha nekje izven domačih prostorov. Lahko odidemo samo na krajši izlet, kjer se nove energije naužijemo na prostem. Po drugi strani pa se lahko podamo nekam, kjer imamo možnost kopanja, uživanja v masažah, savnah ter podobno. Odlična lokacija za to so na primer terme. Ker je pri nas v povezavi s tem zelo veliko izbire, je toliko pomembneje, da smo čim zahtevnejši.

V toplice lahko odidemo sami, v dvoje, s prijatelji, sodelavci in seveda s svojo družino. So odlična izbira tudi za najmlajše družinske člane, ki komaj čakajo namakanja v prijetno ogretih bazenih. Bazeni za otroke so prilagojeni malčkom, na voljo jih je več. V nekaterih termah imate celo možnost svojega otroka vpisati na tečaj plavanja.

Otroški bazen v Celju

Naša dežela je razdeljena na več pokrajin in zagotovo v vsaki najdete kraj ali dva, ki se ponašata z nekaj bazeni. Če se boste na primer z družino za konec tedna odpeljali na Štajersko, je na tem koncu dežele precej veliko izvrstnih možnosti za namakanje v termalni vodi. Bazen v Celju je na primer na voljo za odrasle in za malčke.

Bazen v Celju za malčke
Bazen v Celju je na voljo tudi za malčke in je prilagojen starosti otrok, nadzorujejo pa ga izkušeni in strokovno podkovani animatorji, ki lahko vaše otroke naučijo plavati, če to še ne znajo.

Otroški bazen je manjši, bolj plitek, aktivnosti ob njem in v njem vodijo izkušeni in strokovno podkovani animatorji. Ena od možnosti je tudi ta, da se v bazenu otrok nauči še plavati.

Prednosti oddiha v termah

Ne glede na to, ali v toplice zahajate v poletnem času ali v hladnejšem obdobju leta, vas ponudniki vedno pričakajo s številnimi storitvami, ki so namenjene odraslim pa tudi mlajšim generacijam. Čeprav se na prvi pogled zdi, da večina raje kot v terme zahaja na morje, je v zadnjih letih zaznati velik porast gostov, in to v vseh slovenskih toplicah. K temu so verjetno pripomogle številne aktivnosti.

Paketi v toplicah vam nudijo številne aktivnosti
Paketi v toplicah vam poleg kopanja v bazenih nudijo obiske wellnesa, masaže in savne. Poučite se lahko o zdravi prehrani in uživate v uravnoteženih obrokih. Lahko pa tudi oditdete na sprehod ali vožnjo s kolesom po okolici.

Poleg kopanja v bazenih lahko v termah obiščete wellness, se podučite o zdravem prehranjevanju in o zdravem načinu življenja na sploh. Privoščite si lahko masaže, obiščete savno, se s kolesom odpeljete po bližnjem mestu, odidete na krajši izlet, si privoščite vrhunski zajtrk, kosilo ter večerjo.

Rezervacija za nastanitev v toplicah

Toplice torej postajajo vse bolj priljubljena lokacija za staro in mlado. Če ne veste, v katere terme oditi, je najbolje, da si na spletu ogledate ponudbo. Številni ponudniki imajo namreč svoje spletne strani, na katerih vas pričakujejo podrobnejši opisi paketov, ki jih ponujajo.

Paketi v toplicah so seveda lahko izjemno raznoliki. Pred izbiro se zato vprašajte, ali boste na oddih odšli sami, s svojim partnerjem, družino, s prijatelji, sodelavci. Glede na to si lahko izberete najprimernejši paket. Rezervacijo paketa pa lahko naredite kar preko spleta.

Za praznik v terme

Toplice so praviloma odprte tudi v času praznikov. Veliko ljudi se odide namakat v zdravilišča tudi v času božiča ali novega leta. Paketi za dva pa so kot nalašč pripravljeni za čas valentinovega. Seveda pa lahko v terme zaidete kadar koli v letu.

paketi v toplicah za dan žena
Peljite svojo izbranko v toplice za dan žena. Na voljo so vam paketi v toplicah, kjer se bosta lahko sprostila in uživala.

Svojo prijateljico, ženo, dekle ali sodelavko lahko v toplice odpeljete v času, ko praznujemo dan žena. Vse mamice pa svojo priložnost v bazenu in wellnessu dobijo ob materinskem dnevu.

Uživanje zdravilne vode

Ko se boste odločili obiskati terme, ne smete pozabiti popiti vsaj kozarec ali dva termalne zdravilne vode. Navadno je pitje takšne vode vključeno že v paket. Prav tako vodo za zdravje lahko kupite naknadno in jo vsaj nekaj prinesete domov.

Kako zdravilna je lahko termalna voda, vam bodo povedali v zdravilišču. Prav tako, kaj točno vsebuje in kako to vpliva na vaše tole. V zdravilni vodi se torej ne boste samo kopali in namakali, temveč jo boste lahko tudi pili.

V toplice z avtodomom

Ko se odpravljate v toplice, seveda razmišljate tudi o tem, kje boste prenočevali. Ena od možnosti je nastanitev v hotelu, apartmaju ali v kakšni sobi. To je odvisno od tega, kaj točno vam ponuja ponudnik takšne storitve.

Če navadno potujete z avtodomom, lahko preverite, ali v izbrane toplice lahko odidete tudi z njim. Če je takšna možnost, potem boste avtodom parkirali na za to pripravljeno parkirišče. Noč lahko preživite v njem.

Gibanje v termalni vodi

Gibanje v termalni vodi stimulira imunski sistem, sprošča mišična tkiva, izboljša cirkulacijo zato je zelo priporočljivo za vse obiskovalce.

Vrnimo se nazaj na zdravilno termalno vodo, zaradi katere ljudje najpogosteje izberejo toplice. Gibanje v takšni vodi vam prinaša stimulacijo imunskega sistema, sproščanje mišičnega tkiva, izboljšano cirkulacijo, zvišanje temperature v posameznih tkivih in še bi lahko naštevali.

You may also like...