Slovenske terme so kraj za oddih in počitek

Vsak izmed nas potrebuje od časa do časa počitek ali bolje rečeno oddih od modernega sveta. Ljudje smo narejeni tako, da živimo v sožitju z naravo, dihamo sveži zrak in nismo pod konstantnim stresom. Vse to pa v današnjem svetu oziroma modernem življenju skorajda ni mogoče. Izpostavljeni smo raznim izzivom pri tem pa nas skoraj vedno preganja pomankanje časa. Zato je izredno pomembno, da najdemo primeren čas in kraj za oddih. Odlična hrana, razne aktivnosti in vrhunski bazeni so samo del vsega, kar ponujajo slovenske terme, ki se nahajajo v naravnem okolju obdanem s hribi in drugimi naravnimi lepotami.

Terme Slovenija ponujajo aktivni življenjski slog brez napora

Morda veliko ljudi ne pomisli, da je aktivni življenjski slog morda lahko brezskrben. Pestri in raznoliki programi, ki jih ponujajo terme Slovenija vsebujejo tudi številne zabavne aktivnosti. Namenjene so ohranjanju in izboljšanju splošnega mentalnega in fizičnega zdravja. 

V termah Slovenija je velik poudarek na različnih wellness programih. Oblikovane so tako, da se posameznik odpočije od stresnega življenja in pozdravi svoje telo ter duha. Na voljo so številne masaže, razne nege telesa in vrhunske terapevti. Zanimivo dejstvo je, da so vsi wellness programi edinstveni, saj so bili ustvarjeni na podlagi lokalne kulture. Vsebujejo številne znanja in elemente iz čebelarstva, pivovarstva ter tudi poznavanju zdravilnih rastlin.

Pojdite v terme s celo družino, ker Terme Slovenija ponujajo široko paleto storitev in dejavnosti za vse vrste obiskovalcev. Vir slike: Thermana Laško

Zdravje v termah Slovenija

Zdravje je največje bogastvo vsakega človeka. Ko ga enkrat izgubimo, ga zelo težko pridobimo nazaj. V današnjem svetu je hitro mogoče zaiti na narobno pot, kar se tiče ohranjanja našega zdravja. Številne obveznosti, stres, življenjski izzivi in podobno nam odvzamejo življenjsko energijo, posledično pa tudi poslabšajo zdravje.

Slovenske terme vsebujejo številne fizioterapevtsko aktivnosti, vrhunsko hrano in zdravilne termalne kopeli, ki so poznane po celi Sloveniji in tudi v tujini. Omogočeno nam je, da se za nekaj časa ustavimo, napolnimo energijo in si odpočijemo.

Ayurveda center Laško

Tradicionalna medicina, ki celostno obravnava človeka je lahko zelo koristna pri odpravljanju in lajšanju bolečin, raznih bolezenskih stanj telesa ter podobno. Dober primer tega je ayurveda, ki jo prakticirajo izvrstni terapevti. Uči nas živeti z naravo v sožitju, poslušati svoje telo in ohranjanti zdravo čustveno ter fizično stanje. Omenjena veda oziroma način zdravljenja prihaja iz Indije. 

Pri ayurvedi se posvečajo terapevti štirim elementom vsakega človeka, ki morajo biti v ravnotežju. To pa so duša, um, čustva in fizično telo. Tako se vzame v zakup duševno, spiritualno in fizično zdravje vsakega posameznika. Pri omenjeni terapiji je zelo pomembno čustveno stanje, fizične aktivnost in interakcije med ljudmi. Veliko vlogo pa tudi igra prehrana. 

Od termalnih kopališč in zdravilišč do wellness programov, športnih objektov – vsakdo lahko najde nekaj zase. Vir: Thermana Laško

Zdravilne terapije prikrojene potrebam posameznika

Zdravilišče Laško se lahko pohvali z zelo dolgo tradicijo razvijanja medicinskih programov, ki temeljijo na izboljšanju počutja posameznika. Že več kot 165 let se v Zdravilišču Laško razvijajo programi k celostnemu pristopu zdravljenja človeka. Upoštevajo se posameznikove želje, trenutno zdravstveno stanje, prehranjevalne navade in veliko več. Na ta način je mogoče prikrojiti program zdravljenja za določeno težavo, bolezen oziroma telesno stanje.

Vrhunske terapevtske in rehabilitacijske storitve obsegajo razne vrste delovnih terapij. Uporabljajo različne oblike fizioterapije iz različnih medicinskih znanj vsega sveta. Vse so namenjene povrniti posamezniku vitalnost, gibljivost in dobrega počutja. Pri tem pa igra veliko vlogo tudi prehrana, naravno pozitivno okolje in druge večji ter manjši dejavniki.

Ajurveda je starodavni indijski sistem celostnega zdravja, ki je star že več tisoč let. Temelji na ideji, da so vsa živa bitja sestavljena iz petih elementov – prostora, zraka, ognja, vode in zemlje – in da lahko z razumevanjem teh elementov in njihovih medsebojnih vplivov aktivno pristopimo k svojemu zdravju. Vir slike: Thermana Laško

Trajnostni turmizem v slovenskih termah

Dandanes je zelo pomembno, da posvetimo vsaj malenkost pozornosti naravnemu okolju. V slovenskih termah je močan poudarek na trajnostnemu turizmu. Ohranjanje okolja je ključno, če želimo svojim potomcem zapustiti bogastvo, ki so ga ustvarili že naši predniki. 

Številni certifikati dokazujejo, da so terme Slovenija predane ohranjanju narave, lokalnega okolja in tradicije. Zadnja leta so bile opazne številne spremembe v delovanju hotela in term, ki omogočajo trajnostno delovanje. Zato se lahko pohvalijo tudi s certifikatom Slovenia Green, ki nakazuje, da je skrb za naravo, okolje, gospodarstvo in socialno-kulturni razvoj na vrhuncu.

Vrhunski hotel Thermana Park Laško

Hotel Thermana Park Laško se nahaja v čudovitem naravnem okolju. Poleg njega se nahaja struga reke Savinje. Zato predstavlja idealno priložnost za oddih, razvajanje in zdravljenje.

V termah Slovenija se nahaja tudi pivnica termalne vode. Omenjena voda je zdravilna pri uživanju, kot tudi kopanju oziroma namakanju. Ker se lahko pod zemljo nahaja tudi po več sto let, je izredno bogata z minerali in vitamini, ki jih v navadni vodi ni. 

Obisk Wellness Spa Centra se priporoča vsem obiskovalcem, saj predstavlja eno izmed glavnih značilnosti slovenskih term, ki so bogate z raznimi programi vodne sprostitve. Najnovejše pridobitve so pivovske in medene kopeli ter masaže, ki so namenjene pomlajevanju, odpravi bolečin v telesu in sprostitvi. 

Seveda pa ne gre zanemariti vrhunsko kulinariko z bogato ponudbo pijač, lokalnih in tujih jedi ter sladic.

You may also like...