Nepozabno nakupovanje v Budimpešti

Iskanje nove lokacije za nakupovanje, ki obenem ponuja neprecenljiv razgled na arhitekturo, naravne znamenitosti in druge atrakcije, se lahko začne tudi v Budimpešti. Slednja ponuja obilo različnih nakupovalnih središč v samem centru in v neposredni bližini mesta. Izbirate lahko med središči s priznanimi blagovnimi znamkami oblačil in obutve, pohištvom, belo tehniko, elektronskimi napravami in podobno. Veliko mladih se tja odpravi zaradi ugodnih cen oblačil in obutve ter kratke razdalje mesta od Slovenije.

Nakupovanje domačih izdelkov 

Kakšen shopping Budimpešta nudi za vas in vaše prijatelje, je odvisno od vašega okusa in stila. Na voljo imate obilo ročnih izdelkov, doma pridelane hrane in pijače, unikatnih oblačil in obutve. Izbirate pa seveda lahko tudi med masovno izdelanimi izdelki, ki so cenovno ugodnejši kot v drugih državah.

Shopping Budimpešta
Za domače izdelke se odpravite na tržnice Budimpešte

Za domače izdelke se odpravite na tržnice, kot so na primer Klauzál téri piac, Rákóczi téri piac, Hold utcai piac ali pa Hunyadi téri piac. Vse naštete tržnice nudijo tudi obilo spominkov, ulične umetnosti, nakita in podobno.

Preberite si tudi naslednji članek: Priljubljene lokacije v Italiji spomladi

Prestižen shopping Budimpešta 

Bolj prestižen shopping Budimpešta nudi bolj v centru pri četrti Pest. Najbolj obiskane ulice so Váci utca, Deák Ferenc utca in Deák tér. Tam lahko kupite bolj priznane znamke, kot so Hugo Boss, Max Mara, Tommy Hilfiger, Lacoste in Mexx. Najdete pa tudi bolj masovno obiskane trgovine, kot so C&A in H&M.

Najboljši nakupovalni center v Budimpešti? Ogled Mamut I in II.

Avenija Andrássy nudi znamke Louis Vuitton, Ermenegildo Zegna, Burberry, Gucci in Roberto Cavalli. Veliko trgovin srednje do višje kvalitete ter cene se nahaja tudi na ulicah Bajcsy-Zsilinszky in Rákóczi út. Obisk naštetih trgovin je odvisen od vašega proračuna. Vsekakor se splača iti pogledati, tudi če izdelkov ne kupite, saj so prava paša za oči.

Nakupovanje spomnikov

Spominki so vsekakor pomemben del obiska Budimpešte. Pri tem je za shopping Budimpešta vsekakor odlična izbira. Obiščete lahko številne lokale Starbucks, nepozaben Hard Rock Cafe ter različne muzeje, med drugim tudi trgovine s spominki blizu Bazilike, ki nudijo neprecenljiv vpogled v zgodovino Madžarske. Obilo tradicionalnih spominkov, kot so prtički s čipko in različne oblike paprike, najdete po celem mestu. 

You may also like...