Priljubljene lokacije v Italiji spomladi

Italija s svojo raznolikostjo, arhitekturo, kulinariko, vinom, kulturo in neverjetno pokrajino, nudi nekaj za vsakega turista. Veliko nudi tudi za športne navdušence, saj ima številne nogometne klube, ki so prava mednarodna senzacija. Na voljo je veliko destinacij za samske posameznike, mlade družine in starejše ljudi. Od romantičnih Benetk, do nepozabnega in večnega Rima, do Firenc, Milana, Sicilije, Sardinije in podobno. Vsako mesto in vsak otok so zgodba zase. Nekatera nudijo obilo arhitekturnih znamenitosti, muzejev, gledališč in opere. Druga vas vabijo s čudovitimi razglednimi točkami, morjem in drugo zanimivo pokrajino. Spet tretja pa vas premamijo z visoko modo, bliščem in glamurjem.

Prva rezervacija hotela v Italiji

Vaša prva rezervacija hotela v Italiji naj bo dobro premišljena odločitev. S sopotniki se pogovorite, kaj želite videti in doživeti. Italija slovi namreč kot država polna dogodivščin in zanimivosti. Odločite se, ali želite ostati le v enem mestu in začutiti mestni utrip. V tem primeru se odpravite v Benetke ali Firence ter dneve preživljajte s hojo po zgodovinsko nabitih ulicah.

Firence, Italija
Firence so glavno mesto dežele Toskana v Italiji

V primeru, da si želite malce poležavati na plaži, se odpravite na plažo na Siciliji ali Sardiniji. V kolikor želite imeti bolj aktivne počitnice, pa se z avtom odpravite na obisk različnih mest. Začnite na primer v Trstu, nadaljujte do, Benetk, Milana, Firenc in Rima. Nadaljujte s krožno vožnjo do San Marina, Bolonije, Trevisa in Slovenije.

Zgodovinski izlet

V kolikor obožujete bogato zgodovino Italije, se lahko odpravite tudi na bolj zgodovinsko poln izlet. Obiščite na primer Rim, Pompeje in Neapelj. V Rimu si oglejte čudovit kolosej, ruševine palače Palatino in različne muzeje. V Pompejih se sprehodite po ulicah, ki jih je v zgodovini popolnoma uničil izbruh vulkana. Odpravite se tudi na ogled Vezuva ter se zazrite v trenutno mirujoč vulkan.

Kolosej v Rimu (Italija)

Ne pozabite pa tudi na ogled zgodovinskih slik v muzejih, ki predstavljajo bogato Romansko življenje. Neapelj nudi veliko različnih razglednih točk. Obiščite na primer srednjeveški grad Castel Nuovo, obnovljeno kraljevo palačo ali pa podzemne tunele, ki se raztezajo kar 40 metrov pod mestom. Večdnevna rezervacija hotela v Italiji, je tako nujnost, v kolikor želite resnično spoznati pravo Italijo.

Preberite tudi: Potepanja po Sloveniji prilagodimo starosti otrok

You may also like...